Työharjoittelu, Eskilstuna

27.10
Hejsan alla! Vi anlände här i morse och jag är jättetrött. Jag besökte min arbetsplats, Jernberghska, och jag tycker att det var fint. Jag ska börja jobbet där i morgon och då ska jag se hurdant det är att jobba där. Ganska skrämmande tycker jag... Jag hoppas att jag bli säkrare med språket och jobbet.

28.10 Nyt on eka työpäivä takana ja fiilis on hyvä. Eiköhän tästä hyvä tule! Päivä meni lähinnä keittiöön ja paikan tapoihin tutustuessa ja huomenna pääsee sitten kunnolla työn makuun.


29.10

Tänään käytiin mun työpaikalla, Jernberghska, syömässä luokan ja opettajien kanssa. Todella hyvää. Kuvien laatu kohtalaisen huono, sorry. Esillelaitto hyvin yksinkertaista, mutta toimivaa ja ruoka maistuu todella hyvältä.

I dag åt vi på min praktikplats, Jernberghska, med mina kamrater och lärare. Det var jättesmakligt! Fotona är tyvärr inte så bra. Upplägningen är enkelt men fint och mat smakar verkligen gott!!



30.11




31.10







3.11-4.11

Maanantai oli todella hiljainen päivä ja tekemistä ei ihan kauheasti kaikille riittänyt, joten pääsin vähän aikaisemmin kotiin.

Tiistai ilta sen sijaan oli kiireinen ja tekemistä riitti yllin kyllin. Tein alku ja jälkiruokia ja autoin pääruokien esillelaitossa. Varsin opettavainen päivä.

5.11.-8.11.

Tämän viikon tein alku- ja jälkiruokia. Loppuviikosta oli kiirettä ja tekemistä oli kivasti. Nyt alan pikkuhiljaa saamaan lisää varmuutta tekemiseeni ja pystyn tekemään paljon enemmän ilman turhaa panikointia. Tiistaina (11.11) siirryn kallasta piisin puolelle treenailemaan.


11.11-15.11

Tällä viikolla olin sekä piisissä että kallassa. Vauhtia ja huolellisuutta on tullut paljon lisää. Viikko on ollut yllättävän kiireinen ja töitä on saanut tehdä.

18.11.

Päivä alkoi kastikkeiden teolla ja lihojen leikkauksella. Tänään oli melko kiireinen päivä tiistaiksi. Olin sekä kallassa että piisissä. Tein alku- ja jälkiruoat ja laitoin esille pääruokia. Päivä sujui hyvin ja ruoka saatiin nopeasti asiakkaille.

19.11

Tänään olikin sitten todella hiljainen päivä ja lopetin vuoroni vähän aiemmin. Työvuoron aluksi misailin misoja ja keitin rapuliemen tulevaa äyriäiskeittoa varten. Päivä oli kohtalaisen tylsä, kun tekemistä ei löytynyt. 

Tänään en kovin paljoa uutta oppinut, tosin koko tähänastisen harjoittelun aikana olen oppinut paljon uutta niin ruoanvalmistuksesta ja esillelaitosta. Esillelaitto oli ehkä eniten parannusta vaativa osa-alue harjoittelun alussa. Vauhtiakin tekemiseen on tullut mukavasti lisää ja ruotsin kieli (jota pääsääntöisesti töissä puhun) on parantunut paljon. 




25.11

Nyt on blogin päivittäminen vähän vähälle, joten kerron lyhyesti aiemmista päivistä. Arkipäivät ovat olleet yllättävänkin kiireisiä ja viime lauantai sen sijaan oli normaalia hiljaisempi. Viime maanantaina olin normaalista poiketen aamuvuorossa á la carte lounasta tekemässä. Aika täällä on mennyt todella nopeasti, viimeistä viikkoa viedään, valitettavasti.

Uutta on tullut harjoittelun aikana opittua todella paljon niin ruoan valmistuksesta, raaka-aineista sekä annosten esillelaitosta. Myös ''maistamisen taito'' on kehittynyt ja sitä kautta maustaminen ja oikeiden makujen hakeminen ruokaan. Olen kehittynyt myös ajoitukseen liittyvissä asioissa ja asiat alkaa olla helpommin hahmotettavissa.

Tänään menen iltavuoroon ja suoritan näyttöni, josta lisää illalla...

Näyttöpäivä vaihtuikin torstaille, sillä asiakkaita ei ollut riittävästi näytön suorittamiseen.

26.-27.11.

Ke 26. oli koulupäivä. Koulun keittiössä valmistimme itse suunnitellun menun mukaisesti á la carte lounasta.


Lohi cheviche vähän erilaisella tyylillä


Ankkaa appelsiinikastikkeella ja duchesse perunoilla


Tyrnikakku

Tänään (27.) suoritankin yhden näytön sijaan kaksi näyttöä ja sain tietää, että siten valmistun jouluksi.  




3 kommenttia:

  1. Did you have a nice working day? Did you learn any new words today?

    VastaaPoista
  2. Awesome Jesse, jatka samaan malliin :)

    VastaaPoista
  3. Loistavaa Jesse! Next time you blog post something tell me things you've learned so far?

    VastaaPoista